“‘Hij dacht dat Remco wegging’ – Lefevere ontkent geruchten, geeft Gianni Moscon de schuld van speculaties over zijn vertrek”

Ondanks de voortdurende verzekeringen van Patrick Lefevere en Soudal – Quick-Step, blijft de speculatie over het mogelijke vertrek van Remco Evenepoel voortduren. Hoewel het nu zeker lijkt dat Remco tot ten minste 2025 bij het team blijft, hebben deze aanhoudende geruchten hem mogelijk een waardevolle knecht gekost, aldus teambaas Lefevere.

In een gesprek met journalist Daniel Benson op zijn Substack sprak Lefevere over het onverwachte vertrek van Gianni Moscon bij Soudal – Quick-Step na slechts één seizoen. Lefevere greep ook de gelegenheid aan om verdere transfergeruchten rondom Evenepoel, de tweevoudig Olympisch goudenmedaillewinnaar, te ontkrachten.

“Er is geen Moscon meer,” zei Lefevere, uitleggende dat de onzekerheid rondom Evenepoels toekomst van invloed was op het vermogen van het team om de Italiaanse renner opnieuw te contracteren. “De Tour was oké voor hem, maar hij wilde niet tekenen. Met al die geruchten over Remco besloot hij te wachten en uiteindelijk was er geen plek voor hem. Ik denk dat hij geloofde dat Remco zou vertrekken. Dat was Moscons keuze, hij is geen kind. Soms gebeuren dingen gewoon.”

In een poging de aanhoudende transfergeruchten aan te pakken, zei Lefevere dat ze niet van het team afkomstig waren. “Ik heb het je al verteld, wij zijn niet de bron van de geruchten. Jullie waren het in de pers. We konden ze alleen maar ontkennen, maar niemand geloofde ons en wat we zeiden. Uiteindelijk hebben jullie gezien wat er is gebeurd,” zei hij tegen Benson. “Ik ben te oud om hier gestrest van te raken. Ik heb veel van dit soort verhalen gezien en er lagen geen contracten op mijn bureau. Het zijn drie partijen nodig om een ​​overeenkomst te sluiten tussen zowel teams als de renner, en dat is niet gebeurd.”

Terugblikkend op het seizoen, uitte Lefevere zijn tevredenheid over de prestaties van het team. “We zijn erg tevreden met hoe het seizoen is verlopen. We hadden twee opvallende renners: Tim Merlier, die 16 wedstrijden won, en Remco, met zijn prestaties in de Tour en de Olympische Spelen. Sommige teams kunnen meer klagen over hun seizoen, maar wij hebben een goed seizoen gehad. Volgend jaar hopen we iedereen gezond te houden en we hebben Max Schachmann bij ons. Hij is de laatste tijd niet op zijn best geweest, maar na een goede winter en herstel verwachten we dat hij weer in de vorm is die hij liet zien toen hij voor het laatst bij ons was. We kijken er ook naar uit om renners als Paul Magnier en Luke Lamperti te zien ontwikkelen,” concludeerde Lefevere.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top